Bevolking

 

Bevolking Barbados

Barbados telt momenteel ruim 270.000 inwoners en is daarmee één van de dichtstbevolkte eilanden van het Caribisch gebied. Ruim veertig procent van de bevolking woont in de stad of in de buitenwijken van Bridgetown. Het niet-stedelijke deel van de bevolking leeft voornamelijk in houten huizen rond de grote landbouwbedrijven. Er zijn slechts enkele dorpen met stenen huizen.

De inwoners van Barbados zijn voor een groot deel negroďde en noemen zichzelf Bayaners. Deze naam is, evenals de naam van het eiland, afgeleid van de bomen die de Portugezen hier aantroffen toen zij het eiland ontdekten. De inwoners van Barbados zijn vriendelijk en behulpzaam. Het grootste deel is anglicaans.

Barbados, ruim drie eeuwen een Britse kolonie, moet tot in de zestiende eeuw bewoond zijn geweest door Arawak-indianen. In 1624 werd het eiland door de Engelsen opgeëist. De invloed van de Engelsen op de cultuur op Barbados is sterker aanwezig dan die van de indianen. Zo is niet alleen de voertaal Engels, maar zijn er ook Engelse helden uit het verleden vereeuwigd in brons. De kathedralen in de hoofdstad Bridgetown hebben Engelse namen en het volkslied is geďnspireerd op het Engelse volkslied. Nog steeds brengen jaarlijks vele Engelse toeristen een bezoek aan de voormalige Britse kolonie.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie