Vervoer

 

Vervoer Bahamas

Op de Bahamas wordt, naar Engels gebruik, aan de linkerkant van de weg gereden. De wegen zijn over het algemeen goed onderhouden en verreweg het grootste gedeelte van het wegennet is uitstekend begaanbaar. Taxis, huurautos, motoren en scooters (een helm is verplicht) zijn in het grootste gedeelte van de eilandengroep gemakkelijk te krijgen.

Auto
De grote verhuurmaatschappijen zijn in Nassau en Freeport gevestigd. Ook lokale ondernemingen verhuren auto’s. De meeste eilanden hebben een snelweg die over de lengte van het eiland voert. Daarnaast voeren hoofdwegen naar verschillende plaatsen. Sommige wegen verkeren in goede conditie, andere zijn slecht onderhouden. Deze laatste zijn soms onbegaanbaar door de modder, daar heb je echt een 4WD voor nodig. Hoewel de Bahamanen goede chauffeurs zijn, is het aan te raden voorzichtig te rijden. Overigens wordt er links gereden.

Boot
Met zoveel eilanden is het geen wonder dat er veel per boot wordt gereisd. Er gaan (privé)watertaxi's en één ferry tussen Nassau en Eleuthera. Avontuurlijker is een tocht met de postboot. Inderdaad uitgevonden om de post tussen de verschillende eilanden te bezorgen, maar ook in gebruik om van A naar B te komen. Het is niet luxe op de boten en ze varen niet altijd volgens schema, maar je reist wel met de lokale bevolking mee.

Bus
Het busvervoer stelt weinig voor. Veel eilanden hebben niet eens openbaar vervoer. Soms rijdt een particulier er met een minibusje rond. Alleen in Nassau en Freeport rijden busjes (jitneys) in de stad.

Taxi
Taxichauffeurs hebben het monopolie op het vervoer van en naar de luchthavens. Slechts een enkel hotel voert transfers uit. De prijzen zijn vastgesteld door de overheid. De taxi’s hebben meters, maar niet alle taxichauffeurs gebruiken ze. Overleg van tevoren met de chauffeurs wat de prijs zal zijn.

Andere vervoersopties zijn bijvoorbeeld motor, scooter of fiets.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie