Flora & fauna

 

Flora & fauna op de Bahamas

De leistenen ondergrond van de eilandengroep heeft tot gevolg dat de bloemen- en plantenpopulatie niet erg uitgebreid is. Toch zijn er nog 1370 bomen en plantensoorten te vinden op de Bahamas. 121 hiervan zijn inheems en komen nergens anders voor.

Voorbeelden hiervan zijn de Bahamian mahogany en de Bahamian pine. Pijnbomen zijn de meest voorkomende bomen in het noorden en westen van de Bahamas, aangevuld met struikgewas en palmen. De palmboom is hier in vele soorten en maten te vinden, met uitzondering van de kokospalm. Mahoniebomen kwamen hier oorspronkelijk ook veel voor, tegenwoordig is deze soort wat zeldzamer.

Bijna elk eiland is een paradijs voor vogelaars. Vooral de grote groepen flamingo's zijn een lust voor het oog. Daarnaast kun je er onder meer pelikanen en papegaaien zien. Op de Bahama’s leven dertien soorten dieren die uniek zijn voor de eilandengroep. Op de hutia (een kruising tussen een rat en een konijn) na, zijn het allemaal vleermuizen. Ook leven er wilde zwijnen en wasberen en diverse soorten reptielen en amfibieën. Zeehonden, walvissen, dolfijnen, haaien en schildpadden bevolken de wateren rond de Bahamas. Onder water komt u ogen tekort. De kleurenpracht van de koraalmuren en de vele vissen maken van de eilandengroep een toplocatie voor duikers en snorkelaars.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie