Eten & drinken

 

Eten & drinken op de Bahamas

De Bahamaanse keuken is een mix van lokale gerechten, met Engelse en Amerikaanse invloeden. De zee maakt dat visgerechten de kaarten in elk type restaurant domineren. Verse vis zoals red snapper of tonijn kunt u regelmatig op uw bord tegenkomen.

De specialiteiten bestaan o.a. uit Conch, een rose reuzenmossel die op verschillende manieren bereid wordt, van soep tot burger.
Een ander bekend gerecht is 'Peas and Rice', als nagerecht heeft u vooral keuzen uit heerlijk ijscoupes.

Mango's, papaja's, bananen, ananassen en meer exotische vruchten als sterappels, guaves, tamarindes zijn er volop verkrijgbaar.

Zowel in alcoholische als non-alcoholische dranken is er volop keus. Elke bar heeft wel zijn eigen recept voor een geslaagde rumpunch. Tevens worden er veel rumlikeuren, al dan niet met een fruitsmaakje, gemaakt. De 'nationale drank' is Bahama Mama, een cocktail met als basis rum. Het lokale bier is goed drinkbaar, het bekendste merk is Kalik. De Bahamanen drinken zelf graag kokosnotenwater gemixt met zoete melk en gin. Een andere favoriet is de Switcher, gemaakt van limoenen.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie