Bahamas

 

Abacos
Abaco is het hoofdeiland van de Abacos eilandengroep. De grootste stad is Marsh Harbour. Op dit eiland treft u geen grote hotels aan, wel leuke huisjes. U kunt er heerlijk wandelen in de natuur en de Bahaamse papegaai spotten in het nationale park.

Andros
Andros is het grootste eiland van de Bahama’s. Het is 160 kilometer lang en 72 kilometer breed. Er zijn veel mangroves en bossen met wilde zwijnen. Ten westen vindt u de vlakten waar de lokale bevolking op zoek gaat naar sponzen. Duikers kunnen er een van de drie langste koraalmuren ter wereld zien.

Berry Islands
Deze eilandengroep bestaat uit dertig onbewoonde eilanden en kleine eilandjes. Een aantal ervan is privé-eigendom. U kunt er veel vogels spotten.

Biminis
Noord- en Zuid-Bimini zijn geliefde eilanden voor Amerikaanse studenten. Tijdens hun voorjaarsvakantie gaan ze er helemaal los. Duikers kunnen er hun hart ophalen aan de scheepswrakken.

Cat Island
Op Cat Island moet u zijn als u geïnteresseerd bent in de traditionele Afrikaanse-Bahamaanse cultuur. Volgens sommige geschiedkundigen was niet San Salvador, maar Cat Island het eerste Bahaamse eiland dat Columbus aandeed. Het eiland zelf is rijk aan moerasachtig land en mangroves. U kunt er ook de hoogste berg van de Bahama’s, de Alvernia, beklimmen.

Crooked Island en Acklins Island
In de Bight of Acklins moet u zijn als u houdt van vissen op doornhaai. Bezienswaardig zijn de Bird Rock vuurtoren, de kathedraalachtige grotten en Shell Beach, waar u naar hartelust schelpen kunt zoeken. Houdt u van duiken, dan kunt u duiken naar een neergestort vliegtuig.

Eleuthera
Dunmore town is een loyalistendorp, dat doet denken aan de tijd van de Engelse loyalisten. Als u er in juni bent, bezoek dan het Ananasfestival. Er wordt onder meer een ananasprinses gekozen en een 'eet-zoveel-ananas-als-je-kunt'-wedstrijd gehouden.

Exumas
De Exumas bestaat uit Great- en Little Exuma en 365 eilandjes, die samen het beschermde natuurgebied Exuma Cays Land & Sea park vormen. Op Sticking Island wordt elk jaar in april een spectaculaire regatta gehouden. Wilt u zich een James Bond wanen? Neem dan een duik in de Thunderball Grotto. James Bond zelf ging u voor.

Grand Bahama
Witte stranden, casino’s en golfbanen, daarvoor kunt u op Grand Bahama terecht. In het nationale park Peterson Cay is het heerlijk snorkelen. Bijzonder is ook het nationale park. Lucaya. Daar vindt u grotten die overlopen in ’s werelds langste grottensysteem onder water. De belangrijkste stad op het eiland is Freeport.

Inaguas en Mayaguana
In het nationale park Iguana kunt u niet alleen schildpadden zien, maar ook een roze wolk van flamingo’s. In de wintermaanden biedt het gebied onderdak aan zo’n 50.000 flamingo’s.

Long Island
Op Long Island kunt u terecht op het Cape Santa Maria strand, bij het Shark reef met heel veel haaien of in Hamilton’s cave met stalgmoeten en –tieten.

New Providence
New Providence is het belangrijkste eiland van de archipel. Zo’n 70% van de bevolking woont er en dit is ook waar de meeste actie is. Nassau, de hoofdstad van de Bahamas, staat bekend om het levendige Baystreet en Rawsonsquare, het piratenmuseum, de historische gebouwen en de strawmarket. Atlantis is een groots opgezet openluchtaquarium, dat u zeker moet zien. Bij Blue Lagoon Island kunt u snorkelen met dolfijnen.

San Salvador
San Salvador houdt vol: hier kwam Columbus als eerste aan op zijn weg naar het oosten. Op het eiland zelf moet je beslist de Dixon-vuurtoren bezoeken. Conception Island is een beschermd gebied waar schildpadden eieren leggen.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie