Zeilen, wind- en kitesurfen

 

Op Aruba schijnt de zon elke dag van het jaar, is de hemel strakblauw, heeft het water constant een zeer aangename temperatuur en waait elke dag een zwoele passaatwind met een gemiddelde kracht van 4 a 5 beaufort. Bovendien heeft u op Aruba de keuze tussen het rustige water in het zuidwesten en de woeste golfen in het noorden. Begrijpt u nu waarom Aruba hét gebied is voor zeilers en windsurfers?

Elk jaar vinden spectaculaire (wind)surf- en zeilevenementen plaats, zoals de 'Aruba Catamaran Regatta' (november) en de 'Hi-winds Windsurfing '(juni). Zowel professionals als amateurs zijn vaste deelnemers van deze evenementen. Natuurlijk bent u altijd welkom als toeschouwer. Maar waarom komt u zellf niet eens de Caribische Zee bevaren en de golven trotseren?
Wilt u windsurfen, sunfish- en mini-fish-zeeilen, parasailen of maakt u liever een zeiltocht op een catamaran of trimaran? Of heeft u een wat luxeeuzere vakantie voor ogen en monstert u aan in Seaport Marinba, op een vijftien meter lang jacht met heerlijk drinken en eten aan boord.
Heeft u nooit gezeild of gesurfd? Geen probleem, op Aruba zijn diverse zeilscholen om u onder deskundige begeleiding het een en ander te leren. Natuurlijk kunt u ook een surfplank of zeilboot huren.

Kitesurfen
Kitesurfen is de nieuwste watersport rage op Aruba. Beoefenaars van deze spannende sport gebruiken de Arubaanse passaatwind om over het water te scheren en door de lucht te vliegen. Door de wind te bedwingen beweegt u zich met grote snelheid op een kiteboard over het water. Met behulp van de opblaasbare vlieger, die vastzit aan een lijn van ongeveer 27,5 meter, kunt u grote hoogtes bereiken.
De lange, rustige stranden van Boca Grandi en Rogers Beach, een constant aanwezige passaatwind en een stevige branding zorgen voor een perfecte omgeving voor deze jonge sport. Aruba is door de kitesurfers uitgeroepen tot 'the happy kitesurfers' eiland!


 terug

Accommodaties

Algemene informatie