Vervoer

 

Vervoer Aruba

Aruba is geen groot eiland, en het is makkelijk in z'n geheel te ronden. De meeste toeristen komen aan op de Koningin Beatrix Luchthaven, via een charter en gereguleerde vluchten. Cruiseschepen varen vaak uit de haven van het eiland richting het Caribisch gebied.

Veel toeristen prefereren taxi's als vervoermiddel, anderen nemen de bus.
Bussen rijden regelmatig rond het eiland en zijn efficiënt, makkelijk en goedkoop. Voor nadere informatie over de aankomst- en vertrektijden kunt u terecht in uw hotel.
Luxe tourbussen zijn ook beschikbaar en u kunt zelfs opgehaald worden bij uw hotel.

De taxicentrale bevindt zich bij Pos Abou z/n, achter het Eagle Bowling Palace aan de Sasaki Road. In de taxi's is geen taximeter aanwezig omdat er voor ritten vaste prijzen gelden. Informeer daarom altijd vóór de rit naar de prijs.
Het merendeel van de taxichauffeurs neemt deel aan het 'Tourism Awareness Program' van de overheid.

Indien u het eiland wilt ontdekken, kunt u een auto, een scooter huren of een motorfiets huren (zelfs een Harley).
Op Aruba kunt u veilig genieten van de vrijheid zelfstandig het eiland te verkennen. Bovendien rijdt u dankzij de geringe omvang van het eiland nooit verkeeerd en kunt u niet verdwalen. De vriendelijke eilandbewoners wijzen u graag de weg als er geen borden langs de weg staan. Arubanen rijden aan de echterkant van de weg. U kunt op het eiland een auto huren als u een internationaal rijbewijs hebt of minstens twee jaar in het bezit bent van een geldig rijbeqwijs. Per verhuurder varireert de minimumleeftijd van 21 tot 25 jaar en de maximumleeftijd van 65 tot 70 jaar.
Veel mensen huren een Jeep met vierwielaandrijving vanwege het soms moeilijk begaanbare, ruige landschap van Aruba.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie