Taal

 

Taal Aruba

Op Aruba spreken, schrijven en lezen de inwoners feilloos Engels, Spaans, Nederlands en Papiamento. Velen spreken ook Frans en Duits.

Papiamento werd rond 1500 ontwikkeld op de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curašao), zodat de Afrikaanse slaven met hun eigenaren konden communiceren, Er zijn ook woorden uit de Portugese, Spaanse, Nederlandse en Indiaanse taal aan toegevoegd.

Nederlands is de officiŰle taal van Aruba omdat Aruba een Nederlandse kolonie is. Alle officiŰle documenten zijn in het Nederlands en er wordt op school ook in het Nederlands lesgegeven. Papiamento is de locale voertaal en wordt alleen gesproken op de ABC-eilanden. De meeste inwoners spreken Papiamento thuis en met vrienden. Engels wordt erkend als een internationale taal en alle inwoners van Aruba moeten Engels vanaf de vierde klas basisschool volgen. Spaans is ook van belang op Aruba omdat Aruba net voor de Zuid-Amerikaanse kust ligt. Spaans wordt vanaf de vijfde klas basisschool gegeven. Frans kan op de middelbare school worden gekozen als een keuzevak.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie