Stranden

 

Stranden Aruba

Met hagelwitte zandstranden en turkoois blauwe wateren is Aruba één van de populairste Caribische vakantiebestemmingen voor vele zonaanbidders, duikers en snorkelaars. Zeker gezien de zonzekerheid is Aruba een vakantiebestemming voor het hele jaar.

De stranden liggen voornamelijk aan de zuidwest kust. De bekendste stranden zijn: Arashi Beach, Eagle Beach, Palm Beach, Malmok Beach, Hadicurari, Manchebo Beach, Druif Beach, Surfside Beach en Rodgers Beach.

Arashi Beach
Arashi Beach ligt in de uiterste noord-oost punt van Aruba. Het is een 100 meter lang smal wit zandstrand met hier en daar wat kiezelstenen. Het is een uitstekende zwem- snorkel- en duikspot. Op ca. 20 meter diepte ligt het Antilla wrak, het grootste wrak in het Caribisch gebied. Het is het wrak van een Duitse vrachtvaarder die in 1940 tot zinken werd gebracht. Er is ruime parkeergelegenheid. Verder zijn er geen faciliteiten.

Malmok Beach
De mooiste snorkelplaatsen zijn te vinden bij Malmok Beach. Het strand kenmerkt zich door ondiep water en kleine baaien met wit zand en een overvloed aan tropische vissen. Weinig faciliteiten.

Fisherman's Huts
Fisherman's Huts is een smal wit zandstrand met hier en daar wat kiezels. Bekend om de Fishersmen's Huts. Deze hutten werden gebruikt door de lokale vissers. Deze plek is ideaal voor windsurfers. In de nabijheid zijn dan ook een surfshop en een surfschool aanwezig.

Palm Beach
Palm beach ligt in het noordwesten van Aruba, even ten noorden van Oranjestad. Het zandstrand van Palm Beach is spierwit en strekt zich uit zover het oog reikt. Door de aflandige wind is de zee hier zeer rustig en veilig en daardoor erg geschikt om te zwemmen en te snorkelen.
De skyline van dit prachtige strand wordt beheerst door de hoogbouw van de vele hotels en resorts die hier gevestigd zijn. Er zijn veel faciliteiten.

Eagle Beach
Eagle Beach is één van de mooiste en aantrekkelijkste stranden van Aruba, gelegen tussen Oranjestad en Palm Beach.
Kilometers van hagelwit poederzand en een vriendelijke branding. Het strand is breed en het zeewater is er helder en blauw. De zee is hier rustig, ideaal om te zwemmen of voor het beoefenen van watersporten. Langs Eagle Beach bevinden zich tal van hotels en resorts die gezamenlijk zorgen voor een breed aanbod van watersport en strandactiviteiten. Verhuur van stoelen en parasols. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid.
Op enkele plaatsen komen schildpadden aan land om hun eieren te leggen, waarna deze plekken worden afgeschermd.

Manchebo Beach
Manchebo Beach is een breed langgerekt wit poederzand strand met een regelmatige, stevige branding . Het prachtige strand van Manchebo is het grootste strand van Aruba.

Druif Beach
Op korte afstand van Oranjestad ligt een van de mooiste stranden van Aruba. Het ca. 300 meter lange witte zandstrand is een prima plaats om te zwemmen en te snorkelen in kalm water.

Surfside Beach
Wit zandstrand met een Beachclub met bar zwembad en snackbar, duikschool, restaurant en verhuur van ligbedden. Uitstekende zwem en snorkel mogelijkheden in kalm water. Dicht bij oranjestad en vliegveld gelegen. Ruime parkeergelegenheid.

Rodgers Beach
Rodgers Beach is een rustig wit zandstrand, gelegen op het uiterste zuidoostelijke puntje van Aruba. De riffen voor de kust zorgen voor rustig zwemwater. Kinderen en minder geoefende zwemmers kunnen hier goed terecht. Hier bevindt zich het gezellige restaurant/club Coco Beach.

Baby Beach
Favoriet strandje onder families met wit poederzand en kalm turkoois blauw water. Snorkelen en zwemmen is hier prachtig. Er zijn geen watersport faciliteiten, maar er is een strandtentje voor wat versnaperingen en drinken.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie