Souvenirs

 

Souvenirs Aruba

Aruba is een eiland dat historische banden heeft met Nederland. Afbeeldingen van karakteristieke producten als windmolens en klompen zijn terug te vinden op de kleurrijke cunucu-huizen die overal op het platteland te vinden zijn.

Het eiland Aruba heeft zijn naam gekregen van gouddelvers. Aruba betekent 'rood goud' in het Spaans ('ore' voor goud en 'ruba' voor rood.) De gouddelvers zijn allang vertrokken en nu komen toeristen op zoek naar goud. Vandaag de dag kunnen ze het heel makkelijk vinden in de diverse juwelierszaken op het eiland!

U zult versteld staan van de selectie van handarbeid gemaakt door Arubaanse lokalen. Vaak worden ze voor uw ogen gemaakt, op het strand en bij de havenmarkt. De aanlegsteiger bij Oranjestads kleurrijke haven kan een droom zijn voor de koopjesjager. Schilderijen, T-shirts, (historische)foto’s, aardewerk en juwelen worden allemaal uitgestald in de winkelstraat. Transacties worden gesloten zowel in Amerikaanse dollars en Arubaanse guldens, en onderhandelen is vereist.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie