Kleurrijk Oranjestad

 

Kleurrijk Oranjestad Aruba

Bezoekt u Oranjestad, de hoofdstad van Aruba, dan zult u de Wilhelminastraat eenvoudigweg niet kunnen - of willen - mijden.

In de kleurige koloniale gebouwen herkent u het huwelijk tussen de Nederlandse wijze van bouwen - deuren met houtsnijwerk en de karakteristieke tegels - en de Arubaanse stijl, die wordt weerspeigeld in de luchtige, open galerijen en de gebogen daken.

Fort Zoutman, het oudste gebouw van het eiland, opent elke week haar poorten voor het Bonbini-festival, een markt met inheemse culinaire specialiteiten, kunsthandwerk, folkloristische dansen en andere voorstellingen.
Even verder kunt u uw tocht door het bewogen verleden van Aruba voortzetten in het Archeologisch museum of het Historisch museum.

U kunt natuurlijk ook een wandeling door het heden maken. Oranjestad is bekend om zijn grote verscheidenheid aan winkels en markten en biedt voor elk wat wils, of u nu bijvoorbeeld naar luxe artikelen op zoek bent of naar inheems kunsthandwerk.

Wat u in ieder geval zult meebeleven, is de Arubaanse manier van feestvieren. Al naar gelang het tijdstip van uw bezoek is er het nieuwjaarsvuurwerk, het carnaval, zijn er zomerfestivals of wordt er een van de vele parades ter ere van de koningin gehouden.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie