Gezondheid

 

Gezondheid Aruba

Op het moment dat u uw vakantiebestemming kiest, staat u ook stil bij de medische voorzieningen op uw vakantiebestemming. Als uw keus op Aruba valt hoeft u zich over deze voorzieningen beslist geen zorgen maken.

Een groot aantal hotels beschikt over voorzieningen voor gehandicapten. Vakantiegangers kunnen tal van medische artikelen huren, zoals rolstoelen (zowel normale als elektrische), looprekken, krukken, ondersteken, luchtpersers, 'scooters' (een soort motorfiets voor gehandicapten), etc.

Aruba heeft goede medische voorzieningen. Wanneer in uitzonderlijke gevallen de faciliteiten op het eiland ontoereikend blijken, kan een patiënt met een vliegtuig in korte tijd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis worden overgebracht (bijvoorbeeld op Curaçao).

Hoewel Aruba minder vochtig is dan de meeste andere Caraïbische eilanden, kunnen muggen een probleem zijn in het regenseizoen en 's avonds. Een mugwerend middel kunt u kopen bij apotheken en in supermarkten. Aruba kent geen malaria of andere tropische ziektes, dus vaccinaties zijn niet nodig. Aangezien alles hygiënisch en zeer schoon is, komen maag- en darmklachten ('toeristenbuikje') zeer weinig voor. Eet en drink vrij uit.

Zorg voor de juiste bescherming tegen de tropische zon, vooral tussen 10:00 en 15:00 uur. Een zonnescherm, een zonnebril en een hoed zijn aan te raden, zo ook een licht kledingstuk voor op het strand. De passaatwinden en de wolken zullen u niet beschermen tegen verbranden. Indien u ernstig verbrandt, drink veel vocht, neem een koel bad, gebruik een body lotion met aloë vera en doe een dag of twee rustig aan. Een zonnesteek kan gevaarlijk zijn, vooral bij kinderen met overgewicht en bij ouderen; pas op voor duizeligheid, koorts, hoofdpijn en misselijkheid.

Ziekenhuizen
Het Dr. Horacio Oduber Ziekenhuis op Aruba, met een capaciteit van 280 bedden, heeft een team van gerenommeerde artsen die over moderne apparatuur beschikken, zoals bijvoorbeeld dialyseapparaten en zuurstoftanks. Het ziekenhuis, dat in 1976 geopend werd, bevindt zich tegenover Punta Brabu Beach, op korte afstand van de hotels. Dit ziekenhuis heeft samenwerkingsverbanden op het gebied van gespecialiseerde behandelingen met ziekenhuizen in de VS, Colombia, Venezuela, Puerto Rico en Nederland.
De tandheelkundige voorzieningen staan eveneens op een hoog peil. Voor verdere informatie kunt u zich rechtstreeks tot het ziekenhuis wenden: L.G. Smith Boulevard, Oranjestad.

Zonnen op Aruba
365 dagen per jaar is het zomer op Aruba. We hebben wel een advies: doe het heel voorzichtig! Het is en blijft een tropenzon. Gebruik een goede zonnecrème met beschermingsfactor. Let wel op: eerst zwemmen, daarna pas smeren. Ga de eerste keren niet langer dan 20 à 40 minuten in de volle zon! Na een week heeft u een mooie bruine kleur en dan is de zon minder gevaarlijk. Verder: blijf drinken en geniet tussendoor ook eens van de schaduw.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie