Geldzaken

 

Geldzaken Aruba

De officiële munt van Aruba is de Arubaanse 'florin' (gulden), welke is opgedeeld in honderd cent. De zilverkleurige munten zijn onderverdeeld in muntstukken van 5, 10, 25 en 50 cent, een gulden en vijf gulden. De zogeheten 'yotin', een vierkante munt van 50 cent, is waarschijnlijk de bekendste munt van Aruba.

De gulden fluctueert met de dollarkoers op de wereldmarkt. De huidige wisselkoers is 1,78 Arubaanse guldens per Amerikaanse dollar. Op veel plaatsen op Aruba worden Amerikaanse dollars geaccepteerd. Bij de bank kunt u andere munteenheden omwisselen. Voor meer informatie kunt u terecht bij één van de banken, zoals Aruba Bank, Banco di Caribe, Caribbean Mercantile Bank of RBTT.

Openingstijden banken
Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur. De vestiging van de Caribbean Mercantile Bank op het vliegveld is dagelijks geopend van 08.00 tot 16.00 uur, behalve op officiële feestdagen.

Geldautomaten
Reizigers met pinpas voorzien van het CIRRUS-logo of Plus System-logo kunnen op enkele locaties Amerikaanse dollars en Arubaanse guldens opnemen. Het bedrag wordt tegen een gunstige wisselkoers omgerekend naar dollars en van uw rekening afgeschreven, samen met de servicekosten. Er bevinden zich geldautomaten op het hele eiland.
Voordat u naar Aruba gaat, is het raadzaam om te controleren of uw persoonlijke code zal werken op Aruba. Om dit te controleren kunt u bellen met uw bank.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie