Bevolking

 

Bevolking Aruba

Aruba telt ongeveer 100.000 bewoners. De Arubaanse bevolking komt voort uit een mengeling van mensen afkomstig uit Zuid-Amerika, Europa en het Verre Oosten en van andere Caribische eilanden. De culturen van al deze verschillende bevolkingsgroepen hebben gezamenlijk een uniek tintje gegeven aan het leven van de eilandbewoners.

Reizend over het eiland zult u zien hoe huisvrouwen hun zandplaatsjes schoonvegen. Ze doen dit om insecten uit hun huizen weg te houden. Deze gewoonte grijpt terug op oude Indiaanse gebruiken.

Sommige Arubanen zijn van mening dat je altijd door dezelfde deur moet vertrekken als waardoor je een ruimte binnen bent gekomen.

Een mysterieus gebruik is om een takkenbezem ondersteboven tegen een buitenmuur te zetten om van een ongewenste gast af te komen. Het schijnt dat dit echt werkt. Een rood lint boven de deur beschermt een huis of bedrijf tegen kwade geesten. Pasgeborenen en kleine kinderen dragen een ketting met een rood-zwart zaadje dat bescherming biedt tegen het 'boze oog'.

De gel van de aloë plant staat bekend om zijn vermogen om brand- en snijwonden te genezen. Een ingrediënt dat traditioneel vaak in de thee wordt gedaan als middel tegen buikpijn wordt gemaakt van een soort zwarte salie die Basora pretu (zwarte bezem) wordt genoemd. Dit heeft dezelfde medicinale eigenschappen als stoffen die door farmaceutische bedrijven in de vorm van pillen of drankjes worden geleverd.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie