St. Johns

 

St. Johns Antigua

St. John's is de typisch West-Indische hoofdstad van Antigua en tevens het belangrijkste handelscentrum van het eiland. Hier vindt u de meeste toeristische voorzieningen.

De hoofdstad ligt aan een diepe baai in het noordwestelijke deel van het eiland. Ondanks de vele aardbevingen, branden en orkanen die de stad teisterden kunt u op Redcliff Quay nog enkele 19e-eeuwse gebouwen bezichtigen.

Elke vrijdag- en zaterdagochtend is in het zuiden van de stad een drukbezochte markt. Op deze kleurrijke markt kopen en verkopen de bewoners allerlei produkten, waaronder vis, fruit, kunstnijverheidsprodukten en specerijen. In de Industrial School for the Blind naast de markt maakt men prachtige kunstnijverheidsprodukten.

Op het postkantoor in Long Street kunt u de fraaie postzegels van Antigua kopen; de produktie en verkoop van postzegels vormt een van de bronnen van inkomsten voor de staat.

In Independence Street liggen de meeste winkels, bars en restaurants. Ook bevindt zich hier het 17e eeuwse Government House en de Botanical Gardens met talrijke tropische bomen, bloemen en planten.

Ook de St.-John's Cathedral werd in 1683, 1745 en 1843 door aardbevingen verwoest; vandaar dat het huidige kathedraal uit 1848 stamt. De kathedraal is gebouwd op de top van een heuvel en bepaalt daardoor het stadsgezicht. Opmerkelijk zijn de beide barokke torens van het gebedshuis. Om een volgende aardbeving te kunnen weerstaan besloot men om het interieur van hout te maken. En met succes: zowel tijdens de aardbeving van 1974 als tijdens de orkaan Hugo in 1989 bleef de kathedraal ongedeerd.

Er zijn ook diverse musea te bezichtigen zoals het Museum van Antigua & Barbuda gevestigd in het Old Court House. In dit museum kunt u een verzameling Indiaanse voorwerpen bezichtigen. Het museum of Marine and Living Art bezit onder meer uitgebreide verzamelingen schelpen, soorten zand en voorwerpen uit scheepswrakken. Bij Deepwater Harbour op het kleine `Rat island' ligt de Antigua Rum Distillery. Sinds 1923 produceert men hier Cavalier en Old Mill rum. Een rondleiding is op afspraak.


 terug

Hotels

Algemene informatie