Geografie

 

Antigua vormt het hart van het Caribische gebied en is één van de belangrijkste en populairste eilanden van de Kleine Antillen. De staat Antigua & Barbuda wordt gevormd door de Bovenwindse eilanden Antigua, Barbuda en Redonda. Barbuda ligt 40 km ten noorden van Antigua en Redonda 55 km ten zuidwesten van Antigua. Gezamenlijk bevinden zij zich in het noordoostelijke deel van het Caribische gebied.

De oppervlakte van het eiland Antigua is bijna driehonderd vierkante kilometer en is daarmee het grootste eiland van de Leeward Islands. Het eiland Barbuda heeft een oppervlakte van 160 vierkante kilometer; het onbewoonde eiland Redonda is slechts 1,6 vierkante kilometer groot.

Ten zuiden van Antigua en Barbuda liggen de eilanden Montserrat en Guadeloupe. De eilanden St. Kitts, Nevis, St. Barthélemy en Sint Maarten liggen ten noorden en westen.

Het landschap bestaat uit kalkstenen heuvels waarin nog enige vulkanische activiteit zich bevindt. Alle eilanden zijn omringd met talrijke baaien, grotten, inhammen en fijnkorrelige zandstranden. Rondom de eilanden liggen fraaie koraalriffen met veelkleurige vissen.

Het hoogste punt van de eilanden is Boggy Peak (414 m), gelegen in het zuidwestelijk deel van Antigua.

De fraaie zandstranden van het eiland Antigua zijn de voornaamste trekpleister voor bezoekers. Het eiland telt maar liefst 365 stranden. Maar Antigua heeft meer te bieden. De vele bezienswaardigheden op Antigua, waaronder de hoofdstad St.-John's, Fort James en Nelson's Dockyard in English Harbour zijn een bezoekje waard.


 terug

Hotels

Algemene informatie