Bezienswaardigheden

 

Bezienswaardigheden Antigua

St. John's is de typisch West-Indische hoofdstad van Antigua en tevens het belangrijkste handelscentrum van het eiland. Hier vindt u de meeste toeristische voorzieningen.

De hoofdstad ligt aan een diepe baai in het noordwestelijke deel van het eiland. Ondanks de vele aardbevingen, branden en orkanen die de stad teisterden kunt u op Redcliff Quay nog enkele 19e-eeuwse gebouwen bezichtigen.

Fort James (omstreeks 1675) ligt 4 kilometer ten noordwesten van St.-John's. Het fort diende als uitkijkpost voor de haven en de stad; de meeste van de huidige gebouwen stammen uit 1749 toen men het verdedigingswerk grondig verbouwde. Vanaf het fort heeft u een prachtig uitzicht over de kleine eilandjes in de baai.

Bij Jolly Beach, gelegen op 11 kilometer ten zuiden van de hoodstad, zijn de de resten gevonden van een prehistorische nederzetting ontdekt. Deze archeologische ontdekking betreft een voormalige nederzetting uit circa 1775 voor Chr.

Goat Hill ligt ten noorden van Deep Bay. Hier liggen de resten van Fort Barrington. Dit fort was een van de belangrijkste verdedigingswerken van Antigua. Het is vernoemd naar admiraal Barrington die in 1778 de Fransen versloeg op het eiland St. Lucia. Het fort bleef tot in 1960 in gebruik; sindsdien is het verlaten.

De suikerrietplantage Betty Hope is vernoemd naar de dochter van Christopher Codrington die de suikerrietteelt in 1647 op Antigua introduceerde. Betty Hope ligt in het oostelijke deel van Antigua, ten noorden van de Potworks Dam (stuwmeer). De twee torens van de vroegere windmolens wijzen u de weg naar de voormalige suikerrietplantage. De plantage is te bezichtigen (openlucht museum).

Op de oostelijke punt van het schiereiland Indian Town Point ligt een grillige rotsformatie genaamd Devil's Bridge. De grilligheid wordt gevormd door de eroderende kracht van de aanstormende golven. Deze door de natuur gevormde kalkstenen brug maakt deel uit van het Indian Town National Park. Tijdens de vloed spuit het water op verscheidene plaatsen door het poreuze gesteente in het nationale park omhoog.

English Harbour is de drukbezochtste jachthaven van Antigua. De haven ligt ten zuidoosten van Antigua. Het is één van de veiligste havens ter wereld en dus fungeerde het in de 18e en 19e eeuw als de belangrijkste Britse marinebasis in West-Indië. Beroemde admiralen als Nelson, Rodney en Hood zwaaiden er de scepter. Nelson's Dockyard diende als basis van de haven; het was de thuishaven voor Engelse vloten gedurende de Napoleonistische oorlogen. Tegenwoordig maakt het deel uit van het Nelson's Dockyard National Park.


 terug

Hotels

Algemene informatie