Bevolking

 

Bevolking Antigua

Ruim 80.000 mensen leven op het eiland Antigua waarvan 30.000 in de hoofdstad St. John. De meerderheid van de bevolking stamt af van de slaven uit Afrika; slechts 2% van de bevolking is blank.

Het merendeel van de bevolking is lid van de anglicaanse kerk. Verder is de bevolking protestants, rooms-katholiek en methodistisch. Op veel plaatsen komt men nog uitingen tegen van traditionele geloven uit Afrika. Opmerkelijk zijn de rastafarians die Haile Selassie vereren, de vroegere keizer van Ethiopië.

Het carnaval op Antigua is voor de bewoners het belangrijkste evenement van het jaar. Het vindt eind juli/begin augustus plaats. Dansen doet men tot in de vroege uurtjes op het ritme van de reggae en calypso muziek. Bekend zijn de parades en dansfestivals die men organiseert, waaronder het festival van de koningin, het schouwspel voor jongeren, het calypso- en de steelband-contest. Op maandagmorgen om 4.00 uur start het straatcarnaval J'Ouverte.

Het dagelijks leven van de de hedendaagse eilandbewoners is nauw verweven met het verleden van de eilandbewoners. Om dit verleden ook voor toekomstige generaties levend te houden, zijn er op Antigua enkele bedrijven en musea ingericht: het Sea View Farm Village (traditioneel aardewerk), Harmony Hall Art Gallery (centrum van kunstenaars), het Museum van Antigua en Barbuda (archeologisch en historisch museum) en Betty's Hope Sugar Plantation (openlucht museum; voormalige suikerrietplantage).


 terug

Hotels

Algemene informatie