Flora & fauna

 

Flora & fauna Anguilla

Op Anguilla valt weinig neerslag, waardoor er slechts een beperkt aantal soorten planten, bomen en bloemen groeit. De hellingen van de heuvels zijn bedekt met heesters en andere struiken.

De schaduwrijke Neem-boom groeit over op het eiland. De Engelsen importeerden deze volle en groene boom uit Oost-Afrika. De boom van nature niet vatbaar is voor insekten. Tegenwoordig worden boomsappen geperst uit de stam van de Neem-boom, om te verkopen als een zeer kostbaar insecten verdelgend middel.

Op het eiland leven verschillende vogelsoorten, waaronder fregatvogels en bruine pelikanen. De tortelduif is de nationale vogel van Anguilla. Het doden van deze vogel is streng verboden. Een goede plaats om vogels te bespieden is Little Bay, ten noordwesten van The Valley.

Rondom de koraalriffen in de kristalheldere Caribische Zee zwemmen veelkleurige koraalvissen en leven anemonen en zeldzame koraalsoorten. Andere veelvoorkomende waterbewoners zijn: blauwe marlijn, tarpoon, dolfijn, bonefish, barracuda en kingfish. Enkele onderwatergebieden hebben de status van Marine Park gekregen, om de onderwaterwereld te beschermen.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie