Bezienswaardigheden

 

Bezienswaardigheden Anguilla

Reizigers komen naar Anguilla voor de natuurlijke schoonheid en rustige sfeer, de 33 schitterende stranden, galerieën en ander historisch en cultureel aanbod.

De hoofdstad The Valley heeft slechts 1500 inwoners en is gelegen aan de westkust van het eiland. Een belangrijke bezienswaardigheid in The Valley is het Wallblake House. Het betreft een voormalig plantagehuis, daterend uit 1787, met een tentoonstelling over de geschiedenis van Anguilla. Naast Wallblake House ligt de rooms-katholieke kerk.

In het Devonish Cotton Gin Art Gallery staat het werk van de beroemde pottenbakker Barbadian Courtney Devonish. De galerie is gevestigd in The Old Factory, een fabriekje waar vroeger katoen werd ontkorreld. Het Art en Crafts Centre stelt een uitgebreide collectie handgemaakte kunstvoorwerpen ten toon, waaronder keramiek, rietwerk, schilderijen en batikdoeken.

In de grot The Fountain kunt u 1600 jaar oude indiaanse rotstekeningen en voorwerpen bezichtigen. De grot ligt bij Shoal Bay East en maakt deel uit van een zeer bezienswaardig Marine Park. Fraai is het nabij gelegen koraalrif in Shoal Bay. Het is een goede plek om te snorkelen of om op het zandstrand te genieten van de zon.

Ten oosten van The Valley ligt het vissersdorpje
Island Harbour. Op het strand oefent men het traditionele ambacht van Anguilla uit, het bouwen van gekleurde vissersboten. Veel van de inwoners hebben Iers bloed door de aderen stromen. In hetzelfde plaatsje kunt u de Big Spring grot en het Mini-Museum bezichtigen. In de grot kunt u onder andere 800 tot 1000 jaar oude muurschilderingen bewonderen. De Arawak-indianen gebruikten de grot in die tijd als een ceremonieel centrum.

Vanuit Island Harbour kunt u overdag een twee minuten durend gratis boottochtje maken naar het privé-eilandje Scilly Cay. Aangekomen op dit circa 100 meter lange en 20 meter brede eilandje kunt u lunchen of een drankje nuttigen aan de bar. Rondom het eilandje kunt u goed snorkelen.

Captain's Bay is gelegen in het noordoostelijke puntje van het eiland. Hier vindt u een strand dat slechts sporadisch door toeristen wordt bezocht. Vanaf het strand kunt u twee eilandjes zien liggen: het 1,5 kilometer lange Scrub Island en Little Scrub Island. Snorkelaars kunnen hier tropische vissen in allerlei vormen en kleuren bewonderen. Scrub Island is per boot bereikbaar vanuit Road Bay en Island Harbour.


 terug

Accommodaties

Algemene informatie